Министърът на икономиката на Гърция Димитрис Пападимитриу подаде оставка, предаде Катимерини. Новината идва часове, след като съпругата му също се оттегли от поста си на заместник – министър на Социалната солидарност.

Димитрис Пападимитриу

Димитрис Пападимитриу

Рания Антонополу подаде оставка в понеделник заради разкрития, че е получила 23 хиляди евро държавна субсидия за апартамент в луксозния квартал на Атина – Колонаки. Информацията предизвика сериозен публичен отзвук и критики как министър с много високи доходи може да бъде подпомаган от държавата. Според гръцки медии, министър – председателят Алексис Ципрас е говорил с Антонополу и я е порицал за взимането на парите.
Рания Антонополу

Рания Антонополу

По-късно Рания Антонополу оповести, че ще върне взетите средства. Двете оставки предизвикаха спекулации за рокади в правителството на Ципрас, след като министърът на икономиката Пападимитриу е третият член на кабинета, който си тръгва от началото на годината. Катимерини пише, че и министърът по Миграция Янис Музалас може скоро да бъде заменен поради здравословни причини.


Leave A Reply