Жълт код за ниски температури е обявен в 22 области на страната. Минималните температури ще са под минус 8 градуса, а максималните под 0 градуса. За областите по Черноморието е обявен и жълт код за силен вятър и силно вълнение.

снимка: НИМХ

снимка: НИМХ

Обстановката в страната остава усложнена заради продължаващия снеговалеж. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават за наложени ограничения по пътищата. Забранено е движението и на ТИР-ове над 12 тона в участъка от пътен възел Веселиново до пътен възел Драганци. Ограничава се движението за камиони над 12 тона в участъка от Петолъчката до Бургас. Поради обилен снеговалеж е спряно движението на ТИР-ове над 12 тона през проходите Ришки и Айтоски проход. Дюлински проход е затворен за всички моторни превозни средства, затворен е и пътят Русе – Разград – Шумен.
Петрохан, сняг
Проходите „Рожен“ и „Печинско“ са забранени за камиони над 12 т с ремаркета и полуремаркета. Остават ограниченията за вериги в областите Сливен и Кърджали. Динамична е обстановката на граничните пунктове с Румъния поради влошената метеорологична обстановка в северната ни съседка. Дунав мост остава затворен за движение за тирове. От снощи са се образували километрични опашки от тирове. Пътят Русе-Бяла е затворен за превозни средства над 12 т.
снимка: бТВ

снимка: бТВ

Препоръчително е шофьорите да не предприемат пътувания, но ако се налага, да се движат със съобразена с метеорологичните условия скорост. Заради влошените метеорологични условия и пътна обстановка дървена ваканция е обявена в над 960 училища, електрозахранването в някои населени места е прекъснато.


Leave A Reply