ПГ на ГЕРБ призовава президента Румен Радев, поради високия обществен интерес към това каква българска национална позиция е била изразена на срещата между него и руския патриарх Кирил, да бъде разсекретена стенограмата от тази среща. Това каза на брифинг в Народното събрание депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, предаде Агенция „Фокус“.
Димитър Главчев, Тома Биков
„За да бъдат разсеяни всякакви съмнения за това дали националната ни позиция е била една при премиера, една при президента“, посочи той. „Надяваме се президентът да е защитил българската национална позиция“, коментира Тома Биков. „Уважаваме руската армия, благодарни сме, че е водила война в името на българската свобода, но в нея са участвали и български опълченци, така както са участвали и други националности“, обясни депутатът.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Надяваме се президентът да е защитил националната позиция и България да е имала национална позиция от всички институции по време на честването на 140 години от Освобождението на България“, изтъкна Тома Биков. „Това е тема, свързана не само с миналото, а и с настоящето и бъдещето“, посочи депутатът. „Искаме разсекретяване на стенограмата, за да можем всички да се убедим, че на 3 март сме имали единна позиция“, каза още Тома Биков.
Красимир Велчев, снимка: булфото

Красимир Велчев, снимка: булфото

„Още след срещата на премиера Бойко Борисов с руския патриарх Кирил веднага излязохме и казахме как е минала срещата и какво е казал премиерът“, каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. „Много ми е интересно защо така и не разбрахме какво точно е казал президентът на срещата с руския патриарх“, посочи той. „Въпросът е защо, когато наши държавни мъже правят такива срещи и медиите имат желанието да разберат подробности, стенограмите не стават публични“, коментира депутатът.
снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„За да стане ясно на всички искам да предам точно думите на премиера Бойко Борисов по време на срещата с руския патриарх. Във връзка с този светъл празник за България той благодари на руските войни и българските опълченци и всички, които оставиха костите си и дадоха живота си за свободата на България. Премиерът избори Ирландия, Полша, Украйна, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора“, обясни Красимир Велчев.


Leave A Reply