Отново случай на стрелба с огнестрелно оръжие в училище в САЩ. При инцидента в град Бирмингам, щата Алабама, загина 17-годишно момиче, а други двама ученика бяха ранени. Полицията смята, че изстрелите са били произведени случайно, но не даде никакви подробности. Училището беше временно затворено.

снимка: EPA/BGNES

снимка: EPA/BGNES

Това е поредната стрелба в училище в САЩ. Mиналият месец 19-годишният Никълъс Крус уби 17 души, откривайки огън в гимназия в Паркленд, щата Флорида. Случаят предизвика сериозни дебати относно правото на носене на оръжие и сигурността в страната. Конгресът на Флорида междувременно одобри законопроект, който ограничава достъпа до огнестрелни оръжия и дава възможност за въоръжаване на някои преподаватели.
пистолет
Според документа, сега минималната възраст за закупуване на оръжие става 21 години, а не както беше досега – 18. За да влезе в сила, той трябва да бъде подписан от губернатора -републиканец Рик Скот. По-рано той се обяви публично срещу предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп за въоръжаване на учителите като мярка срещу масовите стрелби.


Leave A Reply