ЧЕЗ започва проучване на възможността българската държава да участва в покупката на бизнеса ѝ в България. Очаква се в края на март или в началото на април да се проведат нови срещи с представители на „Инерком“. Дотогава екип от адвокати ще проучи всички хипотези около сделката, след което ще бъде обявено крайното решение. Това стана ясно след преговорите с купувача „Инерком“ в Прага.

Гинка Върбакова

За момента договорът с дружеството на Гинка Върбакова остава в сила. Тази седмица Върбакова беше в Прага, където проведе разговори с мениджмънта на чешката компания за възможността българската държава да се включи в сделката.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Малко по-рано министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че няма никаква официална следа ЧЕЗ да е предлагал на българската държава да изкупи бизнеса ѝ у нас. Той отново подчерта, че неговата лична позиция е, че има достатъчно инструменти за контрол и няма повод за притеснение дори и българската държава да не се включи в сделката. Горанов отхвърли всички спекулации, че има възможност България да се съгласи на извънсъдебно споразумение по арбитражното дело, което ЧЕЗ води срещу страната ни.


Leave A Reply