Служители от Дирекция „Съдебна охрана“ днес поискаха на митинг пред Министерството на правосъдието увеличение на заплатите и подобряване на условията на труд. В митинга и в шествието, което продължи пред Министерството на финансите и завърши пред сградата на Министерския съвет, те настояха за изравняване на възнагражденията им с тези на полицаи и военни и за попълване на незаетите щатни бройки. Шествието спря за кратко движението на автомобилите по ул. „Раковски“ и бул. Цар Освободител“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Пред правосъдното министерство протестиращите скандираха „Оставка“, „Мафия“ „Европа и за нас“ и оставиха на вратата на сградата белезници и връзка ключове, и символична „торба с лъжи“. Те носиха плакати, на които пишеше „Майката на нацията, мащеха за служителите си“, „Докога европейските ценности и норми ще бъдат само на хартия в България“, „Докога ще ни третират като втора ръка хора“, „Оттук нататък за нас е въпрос на чест“, „Искаме увеличение, а не подаяние“ и „Докога от следващия бюджет“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Протестиращите поискаха да внесат в Министерския съвет писмо с искане за среща с премиера Бойко Борисов, но не бяха допуснати от охраната. Радослав Мартинчев, зам.- председател на Синдиката на служителите в затворите, каза пред журналисти, че протестите няма да спрат, докато държавното управление не се съобрази с исканията на хората.


Leave A Reply