В Реформаторския блок имат сериозни различия относно политиката на сегашното управление. От ДБГ са убедени, че трябва да се върви към предссрочни избори.

„За съжаление в РБ се появи ясна разделителна линия. Имаме драматично разминаване.Има разделение поравно в Реформаторския блок за това каква логика ще следваме. Ако част от колегите са за по-меко отношение, макар да имаме общо решение за опозиция, ние смятаме, че дойде моментът, в който трябва да се върви към предсрочни избори.“ Това заяви за „Здравей, България“ Найден Зеленогорски от ръководството на Движение „България на гражданите“.

По-рано Движението заплаши, че ще напусне Реформаторския блок, ако не бъде поискана незабавна оставка на премиера Бойко Борисов. От партията искат нови избори и анти ГЕРБ коалиция.

Реформаторски блок, снимка: БГНЕС

Реформаторски блок, снимка: БГНЕС

Според него предишният кабинет няма нищо общо с настоящия:

„Сегашното така наречено дясно-патриотично правителство се превръща в национал-популистически усилия“, заяви пред Нова Зеленогорски.

„В този парламент няма никакъв политически дебат.Това, което успяхме да прокараме в миналия парламент, беше спряно. Нека Ви подсетя за машинното гласуване, за електронно-дистанционно гласуване, всички наши усилия за превъоръжаване на армията, стартиране на реформи в образование и здравеопазване – на всичко това беше казано „стоп!“, посочи той.

 


Leave A Reply