Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и от изпълнителният директор на „Национална електрическа компания“ Петър Илиев ще посетят площадката на АЕЦ „Белене“.

снимка: AtomInfo.BG

снимка: AtomInfo.BG

При своето посещение министърът и изпълнителният директор на НЕК ще инспектират изграждането на необходимите за съхраняване на част от оборудването навеси. Припомняме, че в края на месец февруари при посещението си в Лондон на инвестиционен форум на Европейската банка за възстановяване и развитие, министър-председателят Бойко Борисов предложи изграждането на АЕЦ Белене да се реализира като един общ балкански проект, тъй като България има готови реактори. По този начин може се направи инвестиционен проект между различните държави, подчерта тогава премиерът.

 

Теменужка Петкова

Преди седмица министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че започват разговори със съседните държави за реализацията на АЕЦ „Белене“ като общобалкански проект. С кои държави обаче се водят разговори, все още не е ясно. А пред НС до края на месец юни правителството трябва да представи варианти за бъдешето на атомната централа.


Leave A Reply