Премиерът на Великобритания Тереза Мей заяви, че Обединеното кралство ще експулсира 23-ма руски дипломати във връзка с отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал, съобщават британски медии. Министър-председателят поясни, че те трябва да напуснат Острова в рамките на седмица. Русия е отговорна за опит за убийство. Това е „незаконно използване на държавна сила“, обяви тя.

Тереза Мей
Според британски медии това е най-голямото експулсиране на дипломати за последните 30 г. – от Студената война. Министър-председателят поясни, че те трябва да напуснат Острова в рамките на седмица.

Русия Кремлин Москва

По думите й британското правителство ще подготви законодателство за защита на Великобритания от враждебни държавни действия. Също така стана ясно, че кабинетът ще обмисли ново законодателство за борба с шпионажа.

снимка: Richest Russian

снимка: Richest Russian

Мей разкри още, че правителството ще внесе поправки в законодателството за налагане на санкции като списъка „Магнитски“. Тя каза още, че правителството ще засили проверките на пристигащите на Острова руски граждани.


Leave A Reply