“Ще се изтеглим от Сирия много скоро, наистина много скоро”, тъй като предстои джихадистите от Ислямска държава да бъдат напълно разгромени, заяви президентът Доналд Тръмп в реч на митинг в Охайо, цитиран от БТА.

epa06636232 US President Donald J. Trump speaks about his infrastructure plan during a visit to Local 18 Richfield Training Facility in Richfield, Ohio, USA, 29, March, 2018.  EPA/DAVID MAXWELL

EPA/DAVID MAXWELL

“Скоро ще превземем 100 процента от халифата, както го наричат. И ще се изтеглим оттам наистина скоро. Ще се върнем в нашата страна, където искаме да бъдем”, обяви Тръмп, цитиран от Франс прес.
Президентът направи това изявление часове след като говорителката на Пентагона Дейна Уайт каза пред журналисти, че “остава да се свърши много работа, за да се гарантира, че екстремистите са трайно разгромени” в Сирия.

epa06636341 US President Donald J. Trump speaks about his infrastructure plan during a visit to Local 18 Richfield Training Facility in Richfield, Ohio, USA, 29 March 2018.  EPA/DAVID MAXWELL

EPA/DAVID MAXWELL

На въпрос за изказването на Тръмп говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт отвърна, че няма информация за план за изтегляне на САЩ от Сирия, нито за промяна в сегашната политика.


Share Follow

Leave A Reply