13 хиляди пенсионери ще бъдат подпомогнати от кампанията „Великден за всеки“, съобщиха от пресцентъра на Български Червен кръст. На 28 март 2018 г. Общественият съвет на кампанията „Великден за всеки“ обсъди информацията за постъпилите към момента парични дарения и взе решение да предостави преди Великден набраните 260 000 лв. на възрастните хора, които няма да получат надбавки към пенсиите си.
лого - Великден за всеки
Ваучери за хранителни продукти на стойност от 20 лв. ще бъдат дадени преди християнския празник на 13 000 души с пенсии над 321.01 лв. Разпределението на средствата се извършва при спазване волята на дарителите за посочената за подпомагане община. Списъците на пенсионерите, които ще получат финансова помощ преди Великден в клоновете на „Български пощи“ в цялата страна, се изготвят от Националния осигурителен институт.
БЧК
Националната кампания „Великден за всеки“ е под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. В Обществения съвет участват представители на Институцията на Омбудсмана, на БЧК, НОИ, Български пощи, Българската православна църква, БНТ и БНР.


Share Follow

Leave A Reply