“Двойните стандарти при храните накараха 100 млн. души да се чувстват като аборигени. На 16-17 май това, което ядат българите ще го дам и на моите колеги”, каза министър-председателят Бойко Борисов по време на международен форум на високо равнище, посветен на двойния стандарт при храните в ЕС на тема „Двойни стандарти при храните в ЕС: къде сме и как да решим проблема на Европейско ниво“, който се провежда в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Бих се срамувал много, ако бях на мястото на тези вериги и производители. Не вярвам някой да не подпише тази декларация и да има държава, която да не ни подкрепи. Страшно обидно звучи. Всички, които ме познават знаят, че съм един от най-големите защитници на европейската перспектива. Не ми е минавало през ума, че е възможно такива големи авторитетни компании да си позволят да правят подобно нещо. Отнасяли сме се с голямо уважение, помагали сме си за навлизането на веригите в България, за свободния пазар. Нацията вече е болна“, заяви Борисов. По думите му сега се влагат близо 5 млрд. лв. за здравеопазване. Въпреки това хората боледуват все повече заради заболявания, които са в резултат на некачествената храна.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Дал съм разпореждане и на 16-17 май това, което ядат българите ще го дам на моите колеги, да видим как ще го оценят. Дали ще я хапват с удоволствие, така както българите? Дали е нормално да търсиш като през комунизма връзки да си направиш от истинския ЕС храни за децата. Не очаквах, че дотам могат да са се развили нещата във времето. От детето по-свято няма“, каза още премиерът.


Share Follow

1 коментар

  1. Pingback: Корнелия Нинова: Внасяме отново закона за търговските вериги

Leave A Reply