“Близо 42% от европейските граждани не одобряват посоката, в която Европейският съюз е тръгнал, тяхното активно участие в диалог с политици и неправителствен сектор е най-сигурният начин тази статистика да се промени. Европа има нужда от общественици-визионери повече от всякога. Визионери, които да начертаят бъдещето на нашия континент, така както преди 70 години Чърчил, Аденауер, Митеран и други лидери са положили основите на Обединена Европа”, заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) и председател на Европейското международно движение по време на възпоменателна реч по случай 70-годишнината от Хагската конференция.

IMG_20180525_101157_resized_20180525_013254852

Събитието се състоя в историческата ‘Зала на рицарите’ (Ridderzaal) в Хага, в която основателите на Европа са се срещнали през 1948 година. “Ние всички имаме дълг към Европа. Просперитетът на Европа и на всички нас е резултат от нашите решения, действия или бездействия. Нека намерим общ език и работим заедно за постигането на конкретни резултати: Европа, която не предава гражданите си, Европа, която защитава гражданите си, Европа, която развива таланта на всеки един от нас.”, добави председателят на Европейското международно движение и български евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

IMG_20180525_101413_resized_20180525_013254242

Церемония за честване на Хагската конференция е част от най-големия про-европейски фестивал “Споделяме Европа”, където граждани, академична общност и политици се срещнаха и обсъдиха належащите проблеми, предизвикателствата и възможни решения за Европа. Събитието ще завърши с декларация-манифест, който ще служи като основа за бъдещите действия на Европейското международно движение в следващото десетилетие. “При избора ми за Председател, обещах, че ще работя за широк диалог с гражданите и се надявам успехът на фестивала “Споделям Европа” да се пренесе и в други европейски градове”, добави Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).


Share Follow

Leave A Reply