При редовна проверка на екип от контрольори на Центъра за градска мобилност и общинска полиция по линията на трамвай № 8 тази сутрин, 18.06 2018 г, е задържан пътник, който се е държал агресивно към служителите на реда и екипа  на ЦГМ. Случката е станала в 8.20 часа в района на Западен парк, съобщават от пресцентъра на Центъра за градска мобилност.

градски транспорт

Пътникът е бил без редовен превозен документ. При влизането на проверяващите той се е опитал да си купи тепърва билет. Контрольорите са го помолили да слезе на следващата спирка, което е предизвикало нецензурни изрази от страна на пътника. На следващата спирка той слиза и там са му поискани документите за проверка от полицията. Пътникът се нахвърля с нецензурни изрази срещу представители на органите на реда, които са го арестували. Отведен е и задържан в 9-то РПУ. По информация на ЦГМ той ще бъде съден по бързата процедура за дребно хулиганство.

градски транспорт

ЦГМ напомня, че пътуването с редовен превозен документ е абсолютно задължение на всеки пътник, който използва обществения транспорт. Контрольорите са служебни лица,  чиято работа е да следят за редовността на пътниците и в случаи на нарушение да изпълняват задълженията си.


Share Follow

Leave A Reply