Британският топ пилот Ник Левентис, който пристигна у нас за кампания сред деца срещу агресията на пътя и ги обучава на столична писта, успя и да научи нещо от българските хлапета.  Левентис се включи в инициативата на фондацията си „Вълшебен свят“ и въпреки дъждовете през уикенда успя да покаже на бъдещите малки шофьори защо нервите и агресията на пътното платно не са за предпочитане.

„В България определено има проблем с това – хората не ги е страх от наказанията. Във Великобритания има специални програми срещу агресията на пътя, а и правилата се спазват, защото санкциите са неизбежни“, обясни шампионът.

kkkkola

Пилотът обучава децата у нас как да не са агресивни на пътя и даде личен пример на столична картинг писта.

 

Победителят в престижното състезание  се оказа затрупан от покани и ангажименти на българска територия.

kkkolllav

Между интервютата за български телевизии и направо от пистата той се отправи към българския офис на Евроспорт, за да коментира започналото 24-часово състезание на Льо Ман. Левентис е подобрил няколко рекорда на него при най-успешното си участие през 2011 г. и експертният му коментар по най-големият спортен канал беше следен с интерес.

Левентис коментира за Евроспорт между ангажиментите си у нас

Левентис коментира за Евроспорт между ангажиментите си у нас

Освен в ролята на ТВ коментатор и посланик срещу агресията на пътя у нас, Левентис беше специален гост на семеен спортен празник на комплекс „Спортна София“ в столицата, където показа отлични умения в играта на футбол, баскетбол, тенис на маса. Левентис се справи перфектно дори с играта на народна топка, а след това и награди участващите деца и раздаде стотици автографи на малките си фенове.

Левентис в ресторант КОТО

Левентис в ресторант КОТО

Натоварената програма обаче съвсем не попречи звездата от Лондон да се забавлява. Или поне това показа личният му профил в социалната мрежа Инстаграм.

Левентис в ресторант КОТО

Левентис в ресторант КОТО

Екипът на Ник и българските им партньори се събраха в елитния ресторант KOTO, където шеф готвачът Георги Янев остави гостите очаровани.

„Благодарности за добрата вечеря. Чудесна храна, екип и обслужване“ написа Левентис в личния си профил.

Британската звезда от пистата обича да идва у нас и освен благотворителните инициативи една от причините се оказа именно вкусната българска храна.


Share Follow

Leave A Reply