Димитър Бакалов, финансов директор на VP Brands International, получи награда в престижния конкурс „Финансов директор на годината“ (CFO of the year), организиран от консултантска компания EY. Той бе отличен в категорията „Развитие на финансовата функция“. Това е първа номинация и приз за VP Brands. Компанията е най-големият производител на вина и високоалкохолни напитки у нас. Критериите за избор на победителите включват задълбочена оценка на финансови резултати, конкретни казуси от работата,  етични въпроси, корпоративно лидерство, ценности и ключови екипни инициативи.

informo2 (5)

През годините Димитър Бакалов постепенно развива финансовата функция на  VP Brands като процеси и екип, е общото заключение на журито в конкурса. Той започва работа в компанията от 2012 г, а от януари 2017 заема позицията главен финансов директор. Според него преплитането на управленски и лидерски умения с професионалната експертиза на финансовия директор е в основата за развитието на финансовата функция. Вярва, че една от най-важните предпоставки за успех е да обичаш това, което правиш и да работиш с хора, които също обичат работата си.

Димитър Бакалов

Димитър Бакалов

„Благодаря за тази награда. Приемам я като признание за усилията на моя екип и всички колеги във VP Brands International. Корпоративният бизнес е отборна игра – затова успехите идват, когато се справяме с предизвикателствата заедно.“, сподели още мениджърът.

Димитър Бакалов бе сред финалистите и в друга категория – „Ликвидност и риск“.

В конкурса CFO of the year взеха участие представители на различни сектори на икономиката: производство, услуги, търговия, бързооборотни стоки, банки и финансови институции. Общо шестима топ мениджъри бяха отличени с престижните статуетки.


Share Follow

Leave A Reply