Кметът на Созопол Панайот Рейзи дари днес на Областната дирекция/ОД/на МВР-Бургас електронна система, улавяща наличието на шест наркотични вещества в човешкия организъм. Дарението прие директорът на полицията в Бургас комисар Калоян Калоянов. Събитието се състоя в Созопол.
Електронният анализатор е закупен от Община Созопол, за да подкрепи полицейските служители от крайморския регион при проверка на водачите на превозни средства за употреба на наркотици, като по този начин се стигне до ограничаване на рисковите пътни ситуации и предотвратяване на евентуални тежки пътни произшествия.

снимка: iStock

снимка: iStock

Дрегерът улавя наличието на шест забранени вещества в организма на човек, употребени преди той да бъде тестван. Системата е средство за бърз и точен анализ на слюнчени проби например за наличие на амфетамини, т. нар. дизайнерски амфетамини, опиати, кокаин и техните метаболити, бензодиазепини, канабиноиди или метадон.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Комисар Калоян Калоянов каза, че подобен жест – закупуването и предоставянето на съвременния електронен анализатор е пример за партньорски взаимоотношения между държавна институция и общински власти. Той допълни, че една такава помощ, каквато оказва крайморската община със закупуването на дрегера е неоценима, тъй като основната задача на полицаите е да работят за обществения интерес.

Дрегерът бе предаден на началника на Районно управление – Приморско главен инспектор Милен Гайдарджиев, който благодари и се ангажира с гарантиране спокойствието и сигурността на гражданите и почиващите в Созополски регион.


Share Follow

Leave A Reply