Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов участва в дискусия на тема „Наркотиците – риск за бъдещето”, състояла се в Бургас, съобщиха от пресцентъра на МВР. Повече дрегери по пътищата за тестване на наркотични вещества, промяна в Наредбата за обществен ред на общините, за да има санкции при т.нар. маловажни случаи, по-високо ниво на сигурност и охрана в училищата, целенасочена работа с родители и създаване на Закон за вещите лица, бяха сред темите, обсъдени по време на срещата.

снимка: iStock

снимка: iStock

В нея се включиха директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, кметът на община Бургас Димитър Николов, председателят на Бургаския апелативен съд Деница Вълкова, представители на апелативна, окръжна и районни прокуратури, неправителствени организации, педагогически съветници и социални работници.

МВР
Заместник-министър Ципов представи мерките по противодействие разпространението на наркотични вещества и в детайли запозна присъстващите с резултатите от полицейските действия, предприети през последните месеци. Като особен акцент той посочи данни от доклада на Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите, според който в Европа са регистрирани нови 60 психоактивни наркотични вещества /повечето от които синтетични/ – лесно достъпни и водещи до увеличаване на смъртните случаи.


Share Follow

Leave A Reply