Пожар е избухнал в ранните часове на днешния ден в имота на столичните булеварди „Дондуков” и „Васил Левски”, станал известен като „Царските конюшни”, съобщава бТВ, позовавайки се на видео и информация на очевидец.

На място са пристигнали екипи на пожарната, които са потушили огъня. Към момента няма официална информация от МВР и пожарната за причините, нанесените щети и дали има пострадали.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Няма пострадали при пожара в т.нар. „Царски конюшни” в центъра на София рано тази сутрин, но на старите сгради са нанесени сериозни щети”, каза пред журналисти кметът на столичния район „Оборище” Васил Цолов пред бТВ. По думите му инцидентът с подпалването на сградите е станал около 3:30 часа, като той се въздържа от коментар дали става дума за умишлен палеж. Пострадали са сградите от вътрешната част на комплекса, както и тези, които са към улица „Панайот Волов”. Има паднали покриви.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„По-скоро мен ме притеснява частта от покривите и сградите, които са открити – във връзка с откриването на учебната година, която е след месец и половина, но този месец и половина ще се изтъркаля много бързо”, коментира Цолов. Учениците от Първа английска гимназия и разположеното в сградата ѝ основно училище трябва да минават точно покрай пострадалите сгради. Именно заради това още от понеделник започва процедура по обезопасяването им. Цолов подчерта, че извън „Царските конюшни” няма щети.


1 коментар

  1. Pingback: До два месеца Царските конюшни ще имат временен покрив

Leave A Reply