С определение от днес – 23 август 2018 г., състав на Апелативния специализиран наказателен съд, потвърди наложената на обвиняемия Пейко Димитров Янков мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по воденото срещу него досъдебно производство, добило медийна известност като делото срещу групата на Димитър Желязков – Очите. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

снимка: temida.tv

снимка: temida.tv

Тази мярка беше взета първоначално от състав на Специализирания наказателен съд (СпНС) с определение от 15 август 2018 г., по искане на Специализираната прокуратура. Впоследствие определението бе обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд. Апелативната специализирана прокуратура в днешното заседание оспори жалбата и поиска Апелативния специализиран наказателен съд да я отхвърли като неоснователна и да потвърди определението на първата инстанция като правилно и законосъобразно. Арест

Съдът отхвърли жалбата, като прие, че е налице обосновано предположение по всички повдигнати обвинения, включително и за участие на Янков в горепосочената организирана престъпна група, за разлика от определението на СпНС, който бе приел, че обоснованото предположение е налице само касаещо обвинението за изнудване. Както СпНС, така и АСпНС прие, че е налице реална опасност обв.Янков да извърши друго престъпление ако бъде освободен.


Share Follow

Leave A Reply