Община Свищов ще развие индустриална зона на река Дунав след придобиването на бившите казарми в града. Това каза кметът на Свищов Генчо Генчев пред репортер на  „Фокус“.

община Свищов, карта, Уикипедия

„За първи път Общината е притежател на толкова голяма териториална ивица край Дунав, което ще позволи изграждането на обществени места с излаз към реката и по-добри възможности за туризъм“, обясни Генчев. По думите му предстои съставянето на подробен устройствен план, очертаващ зоните за свободен достъп и отдих. Според него Община Свищов е водила дълга борба с институциите, за да придобие правото да стопанисва крайндунавската ивица.

снимка: focus-news.net

снимка: focus-news.net

„Една част от тежката работа е свършена. От тук нататък трябва да се изгради цялата инфраструктура в зоната. Това е един огромен труд, който ще се извърши от специалисти. Най-важно е да имаме възможност това да се обсъди с нашите съграждани и да чуем и тяхното мнение.“ уточни Генчев. Той добави, че не говори само за създаване на временна заетост, а за постоянни работни места и отваряне на цехове и предприятия. Генчев съобщи, че цел пред Община Свищов ще бъде да привлече сериозни инвеститори. Кметът изрази надежда, че благоустрояването на територията ще даде тласък и на свищовската икономика.


Share Follow

Leave A Reply