“Планирали сме второто увеличение на учителските заплати от 1 януари 2019 г. да бъде с 20%”, каза пред журналисти в Костинброд министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Според Вълчев добрите учители и материална база са основните фактори за добро образование. Министърът поясни, че директорите на училищата с обновена материална база са благодарни.

пари левове 20 лева лев

„Посещавам всички области. Правя срещи с всички директори. Много са темите в навечерието на учебната година – подготовката, финансирането и организацията на работа. Разбира се навсякъде си има проблеми, предизвикателства. Може би не сме изпълнили ангажимента към учителите да облекчим административната работа. Другите ангажименти, които предприехме преди година, що-годе ги изпълнихме“, заяви министърът. Той пожела на учителите подкрепа от страна на обществото, от страна на родителите. „Използвам случая да апелирам към родителите да подкрепят учителите, да възпитат децата да ги уважават“, допълни министър Вълчев.

учител

“Общините са основните ни партньори в системата на образованието”, каза министърът на образованието. Той посочи, че другите партньори в системата са образователните институции и родителите. „Само заедно можем да постигнем по-добри резултати“, каза министърът. „Държавата и общините работят като единна машина, получила се е стиковката. Механизмът за съвместна работа на институциите е много по-добър от миналата година“, коментира министър Вълчев. Той обърна внимание на децата в риск, като коментира, че процентът е относително висок. „Това предполага образователните и всички други институции да полагат повече усилия за справяне“, заяви още Красимир Вълчев.


Share Follow

Leave A Reply