Тази година Езикова гимназия „Пловдив“, известна като Английската, отпразнува 60- годишния си юбилей, а випуск 2018 стана трети в страната по резултати от зрелостните изпити по български език и литература, предаде  БГНЕС. Средният успех на зрелостниците беше 5.71, а гимназията отново беше на върха в желанията на седмокласниците.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Елитното учебно заведение днес отпразнува първия учебен ден обаче в условия на започнат и зарязан дори не по средата ремонт, а дали ситуацията ще се поправи до настъпването на студения сезон, все още не е ясно. Сградата е строена през 70-те, в момента е с напукани стени, нацепени мазилки, покривът тече, правени са кърпежи, а ученици и учители днес се провираха между купчини строителни отпадъци.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Започната е изолация на общежитията, но до края има още много работа. Ремонтът в това най- елитно училище е възложен с обществена поръчка от община Пловдив на пазарджишка фирма, която не е изпълнила и 20% от възложените дейности и на практика е зарязала работата. Вече 20 дни върви приключването на отношенията с тази фирма, тепърва трябва да се реши дали да има нова обществена поръчка или ремонтът да се възложи директно на изпълнител, който да има ресурса наистина масирано да продължи дейностите и бързо да ги доведе докрай, защото парно може да се наложи да се пуска още следващия месец, а в момента дори са махнати тръбите и радиаторите.

Ако нещата не се развият по най-бързия начин, ще се наложи учебните занятия да се провеждат другаде, а за децата в общежитието да се търси решение, което в никакъв случай няма да е лесно.


Share Follow

Leave A Reply