“Общината винаги ще работи за развитието на летище „Пловдив“ – с логистична, или финансова подкрепа, по всякакъв начин”, каза пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде „Фокус“. По думите му, въпреки многото опити на Министерството на транспорта, досега не е удовлетворено желанието на Общината за развитието на летище „Пловдив“.

снимка: samoletni.com

снимка: samoletni.com

„Самото функциониране на летището зависи от политиките за развитието му, затова смятаме, че можем да бъдем полезни”, заяви още Тотев. Той посочи, че финансовите показатели на летището сочат, че в момента е на загуба с около 1 млн. лева. Това, според кмета, не е притеснително на фона на печалбата на Община Пловдив, която е в размер на 350 млн. лева.

снимка: www.mediadesign.bg

снимка: www.mediadesign.bg

„Първата задача е как да оптимизираме дейността на летището и как да привличаме капитали. Смятаме, че това може да се направи по-оперативно с мисъл за местните нужди”, посочи Тотев. Фокус в оптимизирането на дейността ще е карго дейността му, както и развитие на пътническия поток.

снимка: rusbg.info

снимка: rusbg.info

Според Иван Тотев желанието на Община Пловдив е тя да има решаващ глас в управлението на аеропорта и всеки, който иска да инвестира в него, пак може да го направи. Той поясни още, че “Общината вече е изпратила до Министерството на транспорта решението на Общинския съвет, с което си иска летището. Очаква се да потърси и скорошна среща с новия министър на транспорта, на която да бъде поставен въпроса”.


Share Follow

Leave A Reply