Жандармерия и специализирани полицейски сили охраняват събарянето на незаконните постройки в „Шекер махала“, предаде „Фокус“. В момента в махалата се събарят 21 незаконно изградени жилищни постройки.

Шекер махала

По думите на районния кмет Ральо Ралев полицията е получила информация, че около 150 цигани са се опитали да саботират събарянето на постройките тази сутрин заради това на място са пристигнали не само жандармеристи, а и специализирани полицейски сили. В момента в кордон с щитове те охраняват събарянето на постройките. По-рано циганите са се опитали да блокират движението, но по думите на Ралев полицията си е свършила професионално работата и напрежението е овладяно.

снимка: youtube.com

снимка: youtube.com

Районният кмет каза още, че на крайно нуждаещите се, които остават без подслон тази вечер им е предложено временно социално жилище от общината, но нито един от обитателите на тези постройки не е приел. Ралев отбеляза, че това са постройки, направени през последните 10 години от хора, които нямат адресна регистрация в Пловдив и са пристигнали от другаде.


Share Follow

Leave A Reply