Енергийният министър Теменужка Петкова ще участва в петъчния парламентарен контрол с обяснение за обединяване на АЕЦ “Козлодуй” ЕАД и ТЕЦ “Марица-изток 2” ЕАД в едно дружество. Към нея има и въпрос за договора за продажба на вземанията на “Булгаргаз” ЕАД от “Топлофикация София” ЕАД, предава БГНЕС.

Теменужка Петкова

Теменужка Петкова

Шестима министри ще отговорят на депутатски питания в петъчния парламентарен контрол. Младен Маринов, министър на вътрешните работи ще отговори на питане относно политиката на МВР относно регистрирането и отчитането на престъпленията от общ характер и пътнотранспортните произшествия.

Младен Маринов, снимка: БГНЕС

Младен Маринов, снимка: БГНЕС

Другият от новите министри в кабинета „Борисов 3“ Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще обясни как върви строителството на различни участъци от републиканската пътна мрежа.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Правосъдният министър Цецка Цачева би трябвало да даде разяснения за проблемите с функционирането на търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, поддържан от Агенцията по вписванията. Към Цачева има и въпрос относно действията, които българската държава ще предприеме за защита на четиримата гранични полицаи защитили държавната граница през 2008 г.

Снимка: БГНЕС Цецка Цачева

Снимка: БГНЕС
Цецка Цачева

Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на питане относно неспособността на Българската агенция по безопасност на храните да се справи с последиците от обявената зараза от чума по дребните преживни животни в България. От него се очаква отговор и за проблемите при прилагането на схемата за доставка на мляко и млечни продукти на учениците в учебните заведения. Емил Караниколов, министър на икономиката ще отговори на въпрос как се стопанисва и управлява “София Тех парк” АД.


Share Follow

Leave A Reply