“Изпълнили сме в пълен обем ангажиментите си към майките на деца с увреждания, в пъти повече, отколкото през управление на БСП”, каза пред журналисти на полигона „Ново село“ край Сливен премиерът Бойко Борисов. Във връзка с протестите срещу вицепремиера Валери Симеонов премиерът заяви, че в рамките на демокрацията не може да каже на никого да не протестира.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„В парламента приеха първия закон, върви вторият за хората с увреждания. Видяхте в бюджета – 150 млн. повече. Което сме поели като ангажимент, в срок се прави. Вчера в Министерския съвет в ресорите направихме промени. Между първо и второ четене ще се предложи социалният министър отново да си отговаря. Искахме миналата сряда, когато приемахме и нямаше още този скандал, да е по-високо нивото, да се върши повече работа. Мисля, че и сега всички трябва да са спокойни“, коментира Борисов.

PM_Novo_selo - 1

“България води действително една много балансирана политика на Балканите, на мир, на дружба, на сътрудничество”, каза премиерът. „За първи път на учението „Тракийски меч“ участват всичките държави, които трябва – САЩ и 9 балкански страни. По една или друга причина, може би поради заетост, не са се събирали всички заедно“, коментира Борисов. По думите му неслучайно и темата на Европейския съвет беше „Свързаност и просперитет на Западните Балкани“.


Share Follow

Leave A Reply