Софийската градска прокуратура обвини в пране на пари председателя на съвета на директорите на “Алфа Финанс Холдинг” АД Иво Прокопиев и членовете на съвета Константин Ненов и Иван Ненков, информираха от прокуратурата. Тримата са с наложени мерки за неотклонение “подписка”. Разследването е за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с “Каолин” АД, гр. Сеново.

пари

В хода на разследването са били назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне. Прокуратурата уточнява, че на 23 април е постъпил сигнал от председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, ведно с материали от извършена проверка от Комисията.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

В сигнала и приложените към него документи са посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване. То е свързано с продажбата на придобити от “Алфа Финанс Холдинг” акции от капитала на “Каолин”, представляващи 100% от капитала на “РМД Каолин 98” АД, на регистрирано на 20 декември 2012 г. в местния съд в гр. Кьолн, Германия дружество “Кварцверке ГмбХ”. Вследствие сигнала и проведените действия по разследването са повдигнати и обвинения.


Share Follow

Leave A Reply