“Обърнал съм се към Съда по правата на човека заради действията на Комисията за отнемане на имуществото”, заяви Иво Прокопиев, предава bTV. “Делото е преминало етапа за допустимост и ще се гледа”, каза той.

снимка: gikotev.blog.bg

снимка: gikotev.blog.bg

“Прокурорската проверка за сделката с „Каолин“, която беше огласена миналата седмица не е включена в иска му, защото е нова”, обясни той. По думите му обвинението срещу него за пране на пари е нелепо и никога няма да го внесат в съд.

снимка: utroruse.com

снимка: utroruse.com

По думите му е много важно мътната вода в приватизацията да се отдели от чистата. Според Прокопиев „Каолин” е обратното на това, което се случва в „Полимери”. „„Каолин“ е работещо предприятие, собственост в момента на световно известна фирма и от едно фалирало навремето предприятие сега е в основата на цял керамичен клъстер с много преки и косвени ефекти върху икономиката”, заяви той.

Прокопиев смята, че огласяването на повдигането на обвинението на прокуратурата е направено нарочно сега, като конкретна причина е последният брой на издавания от него вестник „Капитал“ с материали за т.нар. „дупка на Гергов“ във Варна и други.

Семейство Баневи Снимка: БГНЕС

Семейство Баневи
Снимка: БГНЕС

„Съвпадението с акциите срещу Баневи са нарочно търсен ефект – да съберат двата сюжета заедно. Това което излиза над чертата обаче е тоталната, груба и незаконна атака срещу всички независими медии в България. Това което се случва на мен не е прецедент, има преследвания срещу издателите на вестник „Сега” и „Клуб Z”. Нека за тези разследвания, свързани с медиите да бъде провлечен международен прокурор или поне международни наблюдатели”, призова Иво Прокопиев.


Share Follow

Leave A Reply