“В началото на декември ще има съвместно заседание на правителствата на България и Македония. Заедно ще открием участъка от АМ “Струма” „Сандански-Кресна”,каза премиерът Бойко Борисов след срещата си с премиера на Македония Зоран Заев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

От своя страна македонският премиер Зоран Заев заяви, че са провели една близка приятелска среща с Борисов. “Това беше полезна среща с конструктивни диалози. Всичко това е в резултат на подписания двустранен договор за приятелство”, подчерта Заев. Македонският премиер отбеляза, че икономическите взаимоотношения между двете страни се развиват изключително добре. Търговският стокообмен се оценява на 500 млн. евро, като според Заев са си поставили за цел да стигне 1 млрд. евро.

борисов, зев

Работи се по отварянето на нови гранични пунктове, сред тях на Делчево-Невестино и при Симитли. Развива се и проектът за жп линия София-Скопие, както и за газова инфраструктура от разпределителния център в Петрич по посока Струмица. “През декември ще бъде отворен участъкът от магистрала „Струма“ между Сандански и Кресна”, съобщи още българският премиер Бойко Борисов.

Никола Груевски, снимка: БГНЕС

Никола Груевски, снимка: БГНЕС

“Груевски нито е искал, нито българската страна му е издавала паспорт. Това е 100% фалшива новина”, беше категоричен Борисов по повод на информацията, излязла вчера в чужди медии, че бившият македонски премиер Никола Груевски имал български паспорт, с който избягал в Унгария.


Share Follow

Leave A Reply