В неделния ден в много населени места отново се провеждат протести. Протестиращи блокираха Петолъчката, предаде bTV. Те затвориха пътя към Бургас и Котел, но полицаите им забраниха да блокират изходите за Ямбол, Сливен и Стралджа. За кратко възникна напрежение между полицаи и протестиращи, но до сблъсък не се стигна.

снимка: btvnovinite.bg

снимка: btvnovinite.bg

И петте изхода на пътния възел бяха обградени от полиция. Над 700 са протестиращите от Сливен, още толкова се очакват и от Ямбол. Намеренията на протестиращите са да блокират пътния възел до 18 ч.Протестиращите от Благоевград затвориха пътя за Кулата. Първоначално те се събраха пред Югозападния университет. Успяха да се измъкнат от полицията, като им казаха, че прекратяват протеста, и излязоха на главния път.

снимка: btvnovinite.bg

снимка: btvnovinite.bg

„Нашето искане продължава да бъде социално равенство в България, на първо място, цените да бъдат изравнени със заплащанията. При новата минимална работна заплата от 560 лв., която е планирана, няма абсолютно никакво равенство”, каза един от протестиращите. Други поискаха оставка на правителството и депутатите от 240 да станат 90.

снимка: btvnovinite.bg

снимка: btvnovinite.bg

Протести има също в Разлог, Банско и Гоце Делчев.По-късно се очаква може би най-големият протест за днешния ден – на Кулата, където протестиращи от Сандански и Петрич ще се опитат да блокират пункта. С автомобили и жива верига протестиращите затвориха автомагистрала „Хемус” и стария път Шумен – Варна в района на Нови пазар. Около стотина протестиращи се събраха в Бургас и тръгнаха по бензиностанциите да зареждат за дребни стотинки. Така те блокираха движението на кръговото на изхода в посока Слънчев бряг.

снимка: btvnovinite.bg

снимка: btvnovinite.bg


Share Follow

Leave A Reply