Вицепремиерът Красимир Каракачанов се обяви за възстановяването на Министерството на българите в чужбина. В коментар пред медиите по повод идеята за закриване на Държавната агенция за българите в чужбина, Каракачанов заяви, че министерство ще се грижи по-добре за политиките на държавата в тази насока. “Трябва да има сериозен държавен орган”, заяви още вицепрмиерът, според когото е по-добре това да е министерство, отколкото държавна агенция. На последното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов заяви пред членовете на кабинета, че агенцията ще бъде закрита.

снимка: clubz.bg

снимка: clubz.bg

По казуса с Ангел Джамбазки, в чийто багаж на летището е имало оръжие, Каракачанов окачестви като банален. Вицепремиерът уточни, че при проверката на място е установено, че оръжието е законно. То било иззето с протокол, а след като се е върнал у нас, Джамбазки си го получил.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Каракачанов участва в заседание на Съвета по превенция на престъпността и след заседанието му обяви своя идея, според която хората, които не плащат наложени глоби за леки престъпления, да полагат общественополезен труд. Вътрешният министър Младен Маринов пък допълни, че е обсъждана идея за създаване на междуведомствени екипи по места в общините. Те щели да координират работата на институциите в тази насока по регионите.


Share Follow

Leave A Reply