Полицията в Брюксел е провела акция във връзка с нерегламентирани протести на „жълтите жилетки“, при която са арестувани 450 души, десет са изправени пред съда, съобщава РИА Новости, цитирани от БТА.„Прокуратурата в Брюксел може да предостави следната информация. На този етап беше потвърден съдебният арест на 10 души, на осем за действия, свързани с днешната демонстрация“, се посочва в изявление на градската прокуратура.

снимка: ЕПА/БГНЕС

снимка: ЕПА/БГНЕС

Сред арестуваните има един непълнолетен. Двама души са арестувани след заплахи срещу полицаи.
Прокуратурата обяви, че полицията е арестувала 450 души. Протестът на „жълтите жилетки“ в Брюксел, който не е бил съгласуван с властите, започна по обяд. Групи от протестиращи се движеха по улиците на централната част на града, опитвайки се да блокират големи пътни артерии, но всеки път бяха спирани от полицейски кордони, които преди това блокираха достъпа до европейския квартал, до търговските улици и до правителствените служби.

Миналия петък в Брюксел протестът на „жълтите жилетки“, които излязоха с различни социални искания, се превърна в бунт, при който бяха изгорени две полицейски коли, а десетки хора бяха задържани.


Leave A Reply