2018г. е една пропусната година за България. Това каза политологът проф. Александър Маринов, предава “Фокус”. Той добави, че в момента ни застрашава опасността от това да изчезнем като нация и това не е свързано с миграционната криза или война, както смята министър-председателят Бойко Борис, а това е демографската катастрофа.

Герб на Р България

Проф. Маринов каза още, че хората все още не вярват в институциите. „Виждаме, че все още по върха на реалната власт няма разпознати субекти на корупция. Ужким се водят някакви проверки, но то се водят проверки по някакви въпроси, които са абсолютно очевидни, ясно са разписани в законите, но се създава впечатление, че тези проверки се водят, за да не се открие нищо. Такива прецеденти има с други така изтъкнати български политици през годините. Следователно обществото не вярва на тази активност, защото не вижда резултати от нея. В края на краищата е важно тези възможности, които придобиха различните институции, които би трябвало да се борят с корупцията да доведат не до съмнителни акции срещу неудобни, а срещу явни резултати и то там, където се вижда че има и където се разпределят големите парични потоци“, коментира политологът.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Проф. Александър Маринов каза още, че най-големият враг на управляващите са самите те, а що се отнася до високият рейтинг на президента Румен Радев, политологът добави, че управляващите се страхуват от него заради това, че е човек, който говори истината и показва един друг начин на отношение и поведение. Проф. Маринов поясни, че президентът показва пътищата, по който трябва да върви промяната и всеки, който има власт трябва да носи отговорност и да се отчита как я изпълнява.


Share Follow

Leave A Reply