Съединените щати ще изпратят хуманитарна помощ на Венецуела. Това съобщи в Туитър помощникът на американския президент по национална сигурност Джон Болтън. На фона на продължаващата политическа криза, в страната и днес се очакват многохилядни протести срещу режима на Николас Мадуро, предава БНТ.

Джон Болтън, снимка: nationalinterest.org

Джон Болтън, снимка: nationalinterest.org

САЩ ще доставят лекарства, хирургически инструменти и храни за народа на Венецуела. Това написа на своята страница в Туитър помощникът на американския президент по национална сигурност Джон Болтън. В съобщението той уточнява, че хуманитарната помощ е по искане на изпълняващия длъжността президент на Венецуела Хуан Гуайдо и след съгласуване с неговите служители. “Време е Мадуро да си тръгне”, допълва Болтън.

снимка: nationalreview.com

снимка: nationalreview.com

Междувременно, отново в социалната мрежа бе публикувана информация, че инвестиционна фирма Обединените арабски емирства е закупила три тона злато от Централната банка на Венецуела на 21 януари. Следващи транзакции не е имало, се казва в изявлението. Компанията отбелязва също, че няма да продължи да работи с Венецуела, докато ситуацията в тази страна не се стабилизира.

Венецуела, протести

По-рано агенция Ройтерс съобщи, че Централната банка на Венецуела възнамерява през следващите дни да изпрати 15 тона злато в ОАЕ, което да продаде, за да попълни валутните си резерви. На този фон през днешния ден се очакват многохилядни протести във венецуелската столица Каракас. Активна подготовка тече сред студентски организации, които настояват за оттеглянето на президента Мадуро от поста.


Share Follow

Leave A Reply