Британската кралица Елизабет II и други видни членове на британското кралско семейство ще бъдат евакуирани от Лондон, ако избухне бунт заради излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз без споразумение. В неделния си брой вестник “Сънди таймс”, цитиран от ТАСС пише, че има таен план на правителството за това, съобщава БНТ.

кралица елизабет втора, кралско семейство

В публикацията се отбелязва, че подобна мярка е предвидена още от времето на Студената война, когато Великобритания разглежда сериозно заплахата от нападение с ядрено оръжие от Съветския съюз. Изданието не съобщава къде точно ще бъде отведен британския монарх в случай на спешна евакуация.

снимка: АР

снимка: АР

Великобритания трябва да напусне Европейския съюз на 29 март тази година, след референдум, на който гражданите гласуваха в подкрепа на Брекзит. На 15 януари Камарата на общините отхвърли Договора с ЕС за излизане Общността, договорен през ноември миналата година.

снимка: thesrpskatimes.com

снимка: thesrpskatimes.com

За да влезе в сила, сделката за Brexit трябва да бъде одобрена от британските законодатели, както и да бъде ратифицирана от всички страни от ЕС. Премиерът Тереза Мей вече заяви, че съгласно член 50 от Договора за Европейския съюз, Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз без споразумение на 29 март, ако парламентът не го одобри. Според някои източници, повторното гласуване на договореното споразумение с Брюксел ще се проведе в британския парламент на 13 февруари.


Share Follow

Leave A Reply