Скандалите между двете големи партии ГЕРБ и БСП създават благоприятна почва за появата на трети играч. Това каза политическият анализатор проф. Михаил Константинов, съобщава “Фокус”. По думите му аферата „Ало, Банов съм“, ще има продължителност на живот още 2-3 дни, докато пространството не бъде запълнено от друг, пореден скандал, предпоставка за какъвто безспорно ще има около изборите.

михаил константинов Cropped

„Българският народ е свикнал с тези разправии, не знам колко му действат вече. До изборите има 3 месеца, така че кой знае какво още ще се случи. Време е да вложим малко разум в българската политика и то за обсъждането на нещо важно като корупцията, която е много тежък проблем у нас. Наскоро пак бяхме класирани назад в корупционната класация, а хората чувстват това и на битово, и на по-високо ниво.”, каза Константинов.

Корнелия Нинова, лидер на БСП и Бойко Борисов лидер на ГЕРБ

Корнелия Нинова, лидер на БСП и Бойко Борисов лидер на ГЕРБ

“Яростната кампания срещу правителството не трупа особен позитив на БСП – макар, че те удариха тавана, а ГЕРБ почти удариха дъното – сякаш чукат по една и съща плоскост. БСП обаче чука отдолу нагоре, а пък ГЕРБ е стъпил там и се опасяват управлението „да не се продъни“. Това е политическата ситуация у нас в момента“, коментира проф. Михаил Константинов.

сива икономика, пари, корупция

Той добави още, че заиграването с обществено чувствителна тема като корупцията от страна на опозицията не е случайно, но няма да донесе желания ефект. “Край тъч линията на голямата политика загряват различни играчи, готови да се възползват от създалата се ситуация”, каза още политическият анализатор.


Share Follow

Leave A Reply