Тежка верижна катастрофа е станала тази сутрин на АМ „Струма” край Сандански в новия участък от магистралата. Има един загинал, съобщи МВР. Ударили са се 20 автомобила. Причината е гъста мъгла в района, уточниха от полицията. Информация за верижна катастрофа на пътя за Гърция е подадена към 8 ч. Към мястото на инцидента пътуват линейки и пожарни от цялата област. Движението се отклонява през Ново Делчево.

полиция

По първоначална информация първо е станала една катастрофа, на шосето е излязъл млад мъж, за да се опита а спре движението, но е бил пометен от камион. Отсечката между Сандански и Дамяница е нов участък, открит преди няколко месеца. Всички пострадали, са извадени от автомобилите, съобщава директорът на РСПБЗН Георги Пармаков.

полиция, линейка

Няколко души са пострадали тежко, има двама с ампутирани крайници. Ранените се извозват с линейки. Около 10 екипа на Спешна помощ са на мястото, както и пет противопожарни автомобила. В катастрофата има няколко автобуса и микробуса, както и леки коли с чужда регистрация.

В болницата в Сандански към момента са около 10 души в относително стабилно състояние, предава Нова телевизия. Все още не може да се каже колко е точният брой на ранените. В Петрич е закарана една жена-гъркиня. Състоянието й е тежко.


Share Follow

Leave A Reply