Телата на двама мъже бяха намерени в отводнителен канал в североизточния австралийски град Таунсвил, където проливните дъждове предизвикаха мащабно наводнение, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Според съобщението на полицията в щата Куинсланд двамата мъже на 21 и 23 години, чиито тела са открити край градската библиотека, били видени за последно вчера по време на пика на наводнението. По данни на противопожарните и аварийните служби под вода в Таунсвил са се озовали “стотици и може би хиляди” жилищни сгради.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Магистралата към града е била отворена днес за движение и голям брой транспортни средства са започнали да доставят на бедстващия 230-хиляден град храна и други помощи. Властите са предупредили гражданите да не влизат във водата, тъй като в предградията са забелязани крокодили и водни змии.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Австралия Скот Морисън посети пострадалия район и се срещна с някои местни жители. “Много млади семейства, изградили с усилен труд своите домове, сега ги виждат съсипани. Това е сърцераздирателно”, каза той пред репортери. Метеоролозите прогнозират, че проливните дъждове и силните ветрове в района ще продължат, носейки риска от ново наводнение.


Share Follow

Leave A Reply