Областният комитет на НФСБ Бургас номинира Валери Симеонов за водач на листата за евроизборите, в какъвто и формат да е тя. Това каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ и член на Националната контролна комисия на НФСБ Христиан Митев, предава “Фокус”.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Той обясни, че Симеонов е номиниран от областния комитет на НФСБ в Бургас, като уточни, че комитетът включва всички организации на НФСБ на територията на областта. Митев добави, че всеки областен комитет може да прави подобни номинации до Изпълнителния комитет, който заедно с политическия съвет взима решение за окончателната подредба на кандидатската листа.

снимка: novinitem.com

снимка: novinitem.com

„Симеонов е най-подходящият от редиците на НФСБ човек, който да защитава интересите на България и българските граждани в Европейския парламент и съответно пред останалите институции на ЕС“, допълни той. Митев изтъкна дейността на Валери Симеонов в различни аспекти на обществено-политическия живот. „Дейността му е свързана с националната сигурност на страната, специално за изграждането на оградата, която е не само оградата на България с Република Турция, но е и външна граница на ЕС. Тя получи добра оценка от европейските партньори. На следващо място позициите, които Симеонов зае по Истанбулската конвенция и Пакта за миграция на ООН за неприемане и нератифициране на тези актове, които са противоречащи на традиционните семейни ценности в България. На следващо място това са позициите му в защита на българския бизнес. Тук поставям промените, които той направи в Закона за трудова миграция и трудова мобилност“, посочи Митев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Той допълни, че тези промени са позволили да бъдат осигурени достатъчно работници от българската диаспора в Украйна и Молдова по Черноморието. Митев подчерта и дейността на Симеонов в защита на групи от малкия и среден бизнес, като малките дестилерии за спиртни напитки, малки и средни търговци на горива, доставчиците по програмата “Училищен плод” и “Училищно мляко” и редица други. Христиан Митев обърна внимание и на действията Симеонов по отстояване на реда и законността, които е предприел и в случая с Асеновград; защитата на вредното въздействие от шум в околната среда; както и действията му по отношение на политиката за възрастните хора.


Share Follow

Leave A Reply