Проверката по „Ало, Банов съм“ не е лично разследване, а стандартна процедура. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев, предаде БНР.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Тя се извършва при всяко съмнение за злоупотреби със средства от еврофондове. Подобна информация прокуратурата е получавала и при други случаи”, каза Дончев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Случаят тук е малко по-различен. Доколкото случаят е с характер на публична сензация, доколкото аз знам, че органите на прокуратурата работят, реших, че всичко, което е събрано в администрациите под формата на документи, проверки, доклади и така нататък, би било от полза на прокуратурата заради целите на разследването или проверката, която тече там“, коментира вицепремиерът.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Томислав Дончев подчерта, че предоставя на прокуратурата информацията по аферата „Ало, Банов съм“, в качеството си на вицепремиер, отговорен за усвояването на средствата от еврофондовете. Той отказа да коментира съдържанието на папката с документи.

Томислав Дончев, снимка: БГНЕС

Томислав Дончев, снимка: БГНЕС

„Доколкото цялата информация е изпратена в прокуратурата, аз се боя, че тя би могла да има процесуална стойност, затова не считам за уместно да я коментирам. Мен не ме притесни информацията, която получих, а и сигнали от подобен тип ние получаваме много. Примерно преди настъпването на местни избори обичайният брой сигнали, които се получават, се удвоява или се утроява“, каза Дончев.


Share Follow

Leave A Reply