Не е честно институцията да бъде атакувана заради висок рейтинг или да бъде въвличана в политически сценарии. Това каза на брифинг в парламента омбудсманът Мая Манолова, след като внесе в Народното събрание Годишния доклад на институцията за 208 г., в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за кмет, туй като има висок рейтинг на доверие, предаде „Фокус“.

„От началото на миналата година, не съм го включила в отчета, но е факт, че се правят непрекъснато опити да бъда включена в различни политически сценарии и да бъда обект на политически атаки без да съм политик и без да развивам политическа дейност. Работя единствено и само в интерес на гражданите. Мисля, че тези опити за атаки срещу институцията, които се случваха през цялата изминала година и които продължават и през тази, не са достойни и честни по отношение на усилията и аз, и моите колеги полагаме за всеки казус на всеки един български гражданин“, коментира Манолова и подчерта, че не е честно да бъде атакувана институцията заради висок рейтинг, нито да бъде въвличана в политически сценарии. „Това няма да ни спре да си вършим работата, просто може много да ни ядоса“, заяви тя.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Манолова обърна внимание и на друг законопроект, който е готов – Законът за частния фалит. „Вчера окончателно европарламентът гласува директива по търговската несъстоятелност, която препоръчва на държавите членки да приемат закони за частния фалит. Както поех ангажимент, готова съм с проекта. След като приключим законодателните промени срещу банките, ще сложим на вниманието на народните представители Закона за частния фалит срещу вечните длъжници в България“, каза още омбудсманът.


Share Follow

Leave A Reply