Депутатът Пламен Нунев оглави Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Проекторешението за промени в ръководството на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред бе внесено от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и бе прието от депутатите. Изборът на нов председател се налага, след като досегашният – Цветан Цветанов, подаде оставка заради скандала с апартаментите.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Досега Нунев бе член на Вътрешната комисия и заместник-председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. Нунев е избран от листата на ГЕРБ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Освен избора на Нунев за председател на комисията, народните представители утвърдиха и кандидатурата на Валентин Радев за заместник-председател на комисията и на Таня Петрова за неин член. Таня Петрова стана и член и на Комисията по вероизповедания.

Пламен Нунев

Пламен Нунев

“Приоритетите на Вътрешната комисия кореспондират с приоритетите на правителството, изведени в сектор „Сигурност“, каза пред журналисти новоизбраният председател на парламентарната комисия Пламен Нунев. „Става дума за минимизиране на всякакви рискови и опасностите по отношение на вътрешната сигурност“, заяви той. Нунев отбеляза също миграционната политика и противодействието на организираната престъпност, тероризма. По думите му трябва да се неутрализират престъпни групи, свързани с телефонните измами. „Аз съм от област Русе, където са концентрирани голяма част от криминалния контингент от тази посока, които са се предислоцирали в съседна Румъния“, посочи още Нунев. Според него трябва да се предприемат действия за отнемане на имуществото на тези хора.

снимка: indianfolk.com

снимка: indianfolk.com

„На следващо място е противодействие на битовата и конвенционалната престъпност“, допълни Нунев. Той заяви, че за справянето с нея е важна комуникацията между полицията и кмета на населеното място. „Моето виждане е такова и винаги съм го отстоявал в работата си – те всяка сутрин по възможност трябва да се виждат, за да знаят какво е станало през нощта“, обясни Нунев. Той благодари за доверието на парламентарната си група.


Share Follow

Leave A Reply