Най-богатият човек в света Джеф Безос и съпругата му Макензи постигнаха споразумение за развода си на стойност 35 млрд. долара. Това е рекордна сума при бракразводно споразумение, съобщава BBC. Г-жа Безос ще запази своя 4-процентов дял от онлайн гиганта “Амазон”, който съпругът ѝ създаде. Двамата бяха женени в продължение на 25 години. Освен това тя се отказва от интересите си във вестник „Вашингтон поуст”, както и във фирмата за космически пътувания на Джеф Безос „Blue Origin”.

Джеф Безос, снимка: Getty Images

Джеф Безос, снимка: Getty Images

Самата Макензи съобщи новината за сумата, която ще получи, в пост в социалната мрежа “Туитър” – единствения, който тя публикува, откакто си направи профил в мрежата. В поста си тя споделя, че е благодарна, че е приключила процеса по разтрогването на брака си с Безос. Джеф и Макензи Безос са заедно още преди той да създаде “Амазон” през 1994 г., а г-жа Безос е назначена за един от първите служители във фирмата.

снимка: Getty Images

снимка: Getty Images

Разводът я прави четвъртата най-богата жена в света, като тя вече се нарежда зад Франсоас Бетанкур-Мейерс, Алис Уолтън и Жаклин Марс, според Bloomberg. Запазването на 4% от обикновените акции на “Амазон” ще я направи третият най-голям акционер в компанията след нейния бивш съпруг и компанията Vanguard. В същото време Джеф Безос остава най-богатият човек в света, дори и след като губи акции на “Амазон” за 35,6 млрд. долара. Безос ще остане най-големият акционер в компанията с дял от около 12%.


Share Follow

Leave A Reply