Границата с Мексико може да бъде затворена в рамките на един ден с цел спиране на нелегалната имиграция и престъпността. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от “Спутник” Той направи изявлението си по време на посещението си на южната граница. То идва само ден, след като държавният глава обяви, че е склонен да даде на съседката “едногодишно предупреждение”. Тръмп вече неведнъж обяви готовност за затваряне на границата.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

 

Двадесет американски щата подадоха по-рано искане за блокиране на метода на президента на САЩ Доналд Тръмп за финансиране на граничната стена чрез отклоняване на федерални средства чрез обявяването на извънредно положение в страната. Това съобщи главният прокурор на щата Ню Йорк.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Заповедта на Тръмп щеше да му позволи да харчи пари за стената, които Конгресът на САЩ отпусна за други цели. Конгресът отказа да изпълни искането му за отпускането на 5,7 млрд. долара, за да помогне за изграждането на стената тази година. През последните две години той се сблъсква с Демократическата партия по свързани с нея въпроси по имиграционната реформа.


Share Follow

Leave A Reply