Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ нямат повече капацитет за прием на незаконни мигранти, предаде Франс прес. Това поредно негово послание срещу незаконната имиграция бе отправено по време на визита на Тръмп в калифорнийското градче Калексико на границата с Мексико. “Незаконните имигранти заляха нашата имиграционна система и това не може да продължава така”, каза Тръмп на среща със служители на гранична полиция. После той инспектира участък от стената по границата с Мексико.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Тръмп изтъкна положителния ефект от твърдата си позиция за имиграцията и каза, че Мексико за първи път от десетилетия задържа значителен брой хора още по южната си граница, преди мигрантите да поемат към САЩ през цялата мексиканска територия. “Мексико се държи по един фантастичен начин от четири дни насам. Те задържат всеки”, подчерта Тръмп. Въпреки това той отново предупреди, че може да наложи мита върху колите, внесени от Мексико, ако тази тенденция се преобърне. “Ако те продължат да задържат мигранти, всичко ще е наред. В противен случай ще обложим колите им с 25%”, каза той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

В четвъртък Тръмп даде да се разбере, че за момента няма да приложи на практика заплахата си да затвори границата с Мексико. Икономическите последиците от подобно нещо биха били значителни и за двете страни.


Share Follow

Leave A Reply