Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще мобилизира още войници по границата с Мексико, след като е чул истории от граждани за мигранти, които пресичат границата. Трябва да се обадя за повече военни по границата, каза президентът на събитие в Сан Антонио, Тексас. Той посочи, че много от мигрантите загиват по пътя им към американските ферми. Освен това нападали собствеността на американски граждани, което било много опасно.

„Това трябваше да бъде решено от други президенти. Проблемът трябва да бъде решен, за да се гарантира безопасността ви. Трябва просто да построим стената. Граничните служители и войниците вършат фантастична работа, ще се обадя да изпратят още войници на границата, но военните не трябва да действат като такива, защото ако проявят сила и твърдост, всички ще полудеят“, заяви Тръмп.

Границата между САЩ и Мексико

Границата между САЩ и Мексико

Тръмп прекъсна дискусия с донори на Републиканската партия, принуждавайки присъстващите репортери да чуят историите за пресичането на границата. Президентът си навлече остри критики, казвайки в кампанията за президентските избори, че Мексико изпраща в САЩ изнасилвачи и трафиканти на наркотици. В сряда Тръмп каза, че тези негови коментари били твърде обикновени в сравнение с историите, които е чул оттогава. Държавният глава обяви национално извънредно положение по-рано през годината, за да пренасочи средства за изграждане на стената по границата с Мексико. Със смяната на Кирстен Нилсен от поста министър на вътрешната сигурност Тръмп иска ново ръководство на Департамента, който да действа по-твърдо и решително в управлението на мигрантската криза по границата.


Share Follow

Leave A Reply