Около средния размер наказание, което е предвидено по закон, поиска прокуратурата на делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Спецсъдът заседава по делото и изслушва финалните пледоарии, предава NOVA телевизия.

снимка: Дневник.бг

снимка: Дневник.бг

За получаване на подкуп в особено големи размери наказанието е между 10 и 30 години затвор. Това би означавало около 20 години затвор за всеки един от подсъдимите. Те следва да бъдат глобени с по 30 000 лева и лишени от правото да заемат обществени позиции.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Безскрупулни хора без морал. Така прокуратурата описа Иванчева и Петрова. И поясни, че според тях отстранената кметица на “Младост” и заместничката й демонстрират чувство на безнаказаност. “Корупцията се шири у нас. Иванчева и Петрова са олицетворение на това”, казаха още от държавното обвинение. Смекчаващо вината им обстоятелство било само, че с с чисто съдебно минало и имат проблем със здравето. Вече два часа и половина тримата наблюдаващи прокурори излагат пред съда обвинителната си теза. На предходното заседание Петко Дюлгеров, сочен за посредник на предадения подкуп, се отказа от своите показания. Те са важни, защото показват цялата технология на искания и предаден в последствие подкуп.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Десислава Иванчева и Биляна Петрова дойдоха в добро настроение в съда и заявиха, че очакват от прокуратурата да поиска максимално наказание за тях, но че са невинни. „Те ще искат 30 години вероятно, но няма как да стане, защото доказателства няма”, заяви Иванчева. „На лъжата краката са къси и рано или късно, когато знаеш, че фактите са на твоя страна , те ще излязат наяве”, заяви Биляна Петрова. „Ние дефакто ще заведем дело срещу Гешев основно за подвеждане и неправилна информация по медиите, което е уронване и набеждаване в наш ущърб, клевета, ще има ответен удар по това, което той е излъгал пред вас медиите”, коментира още Иванчева.


Share Follow

Leave A Reply