С тържествено заседание във Велико Търново днес 44-тото Народно събрание ще отбележи 140 години от приемането на Търновската конституция. Сесията ще започне в 10.30 часа в залата на Учредителното събрание с възстановка на събитията от 1879 г., съобщиха от Народното събрание.

снимка: Канал 3

снимка: Канал 3

Преди това ще има молебен в Катедралния храм „Рождество на Св. Богородица“. Народните представители ще бъдат посрещнати в 10.00 часа като се очаква на тържествената сесия да присъстват президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, министри, ръководителите на Върховния административен и Касационен съд, предишни председатели на Народното събрание, евродепутати и представители на различните вероизповедания у нас.

6943843
В 12:30 часа депутатите ще поднесат венци и цветя на паметника „Майка България“. Те ще наблюдават спектакъла „Искри“ на Националната гвардейска част и изпълнения на младежите от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Българче“. Тържествената заря-проверка по повод 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция ще започне в 20.30 часа на площад „Цар Асен I”.Присъстващите ще наблюдават и аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС


Share Follow

Leave A Reply