Прекрасната грация от националния тим на България по художествена гимнастика (индивидуално) Боряна Калейн спечели сребърен медал от многобоя на Световната купа в Ташкент (Узбекистан). Така само 2 седмици след бронза в борбата за абсолютната титла в Пезаро (Италия), тя се окичи с още едно отличие, предаде Gong.bg.

Боряна Калейн, снимка: Фейсбук

Боряна Калейн, снимка: Фейсбук

Гимнастичката ни натрупа сбор от 76.500 точки след изпълнение на четирите си композиции, което ѝ отреди второто място. Най-висок резултат Калейн постигна на обръч – 20.950 точки. За топката ѝ съдиите дадоха 20.200, което бе и втората по сила оценка. 19.700 точки младата ни грация получи за изпълнението си на бухалки. 15,650 бе оценката на Калейн на лента заради възел и използване на резервен уред.

Невяна Владинова Снимка: gong.bg

Невяна Владинова
Снимка: gong.bg

Другата ни представителка Невяна Владинова показа много стабилна игра. След сбор 73.950 се нареди пета. Най-висок резултат чаровната плевенчанка постигна на бухалки -19.750 точки (втора по сила оценка). 18.550 точки съдиите дадоха за обръча на Владинова, а 18.000 за топката. Невяна получи втора по-сила оценка на лента – 17.650 точки.

Световна купа по художествена гимнастика

Титлата в многобоя спечели шампионката от Световната купа в София – Александра Солдатова от Русия със сбор 78.100. Бронзът е за сънародничката ѝ Анастасия Гузенкова – 75.500 точки. Индивидуалната надпревара на Световната купа в Ташкент продължава и в неделя, а нашите грации ще се борят за медалите и в четирите финала на отделните уреди.


Share Follow

Leave A Reply